Тамақ биотехнологиясы
Білім беру бағдарламасының шифры

7М05102

Оқыту тілі

Қазақ, Орыс

Оқу деңгейі

Магистратура

Оқу ұзақтығы

2 жыл

Білім беру бағдарламасының мақсаттары

Жұмыс берушiлердiң талаптарына сәйкес тамақ өнiмдерiн өндiру саласындағы заманауи тенденцияларды ескере отырып, оқу процесiн жүзеге асыру, оқыту процесін жүзеге асыру, оқу-тәрбие және ғылыми-инновациялық қызметті іске асыру үшін ғылыми мәдениеті жоғары деңгейдегі тамақ биотехнологиясы бойынша кәсіби құзыреттерді қалыптастыру..

- Ғылымның тарихы мен философиясы

- Шет тілі (Кәсіби)

- Жоғары мектеп педагогикасы

- Басқару психологиясы

- Зерттеу мәдениеті және ғылыми этика

-

-

-

- Жануарлардан және өсімдіктерден алынатын тамақ өнімдерінің технологиясы

- Тамақ өндірісінің шикізаты мен өнімін зерттеудің заманауи әдістері

- Биотехнологиялық өнімдер ассортиментін кеңейтудің микробиологиялық негіздері

- Тамақ өндірісінің санитарлық-гигиеналық және микробиологиялық негіздері

- Гендік түрлендірілген өнімдер өндірісінің теориялық негіздері

- Тамақ өндірісінің қалдықсыз биотехнологиялары

- Өсімдік шикізаты мен тамақ өнімдерінің дәмі, түсі мен хош иісі химиясы

- Өсімдік шикізатының биоконверсиясы

- Ашыту өндірісінің технологиясы

- Суды өңдеудің электрофизикалық әдістерінің оның микрофлорасына әсері

- Функционалды өнімдерді өндірудің биотехнологиялық негіздері

- Биотехнологиядағы сараптама және қауіпсіздік

- Тамақ өнімдерінің құрамы мен қасиеттерін анықтау әдістері

- Дисперсті жүйелер және құрылымдау

Оқыту нәтижелері және құзыреттер

Басқа білім беру бағдарламалары