Тамақ биотехнологиясы
Білім беру бағдарламасының шифры

7М05102

Оқыту тілі

Қазақ, Орыс

Оқу деңгейі

Магистратура

Оқу ұзақтығы

2 жыл

Білім беру бағдарламасының мақсаттары

Жұмыс берушiлердiң талаптарына сәйкес тамақ өнiмдерiн өндiру саласындағы заманауи тенденцияларды ескере отырып, оқу процесiн жүзеге асыру, оқыту процесін жүзеге асыру, оқу-тәрбие және ғылыми-инновациялық қызметті іске асыру үшін ғылыми мәдениеті жоғары деңгейдегі тамақ биотехнологиясы бойынша кәсіби құзыреттерді қалыптастыру..

- Ғылымның тарихы мен философиясы

- Шет тілі (Кәсіби)

- Жоғары мектеп педагогикасы

- Басқару психологиясы

- Зерттеу мәдениеті және ғылыми этика

-

-

-

- Жануарлардан және өсімдіктерден алынатын тамақ өнімдерінің технологиясы

- Тамақ өндірісінің шикізаты мен өнімін зерттеудің заманауи әдістері

- Биотехнологиялық өнімдер ассортиментін кеңейтудің микробиологиялық негіздері

- Тамақ өндірісінің санитарлық-гигиеналық және микробиологиялық негіздері

- Гендік түрлендірілген өнімдер өндірісінің теориялық негіздері

- Тамақ өндірісінің қалдықсыз биотехнологиялары

- Өсімдік шикізаты мен тамақ өнімдерінің дәмі, түсі мен хош иісі химиясы

- Өсімдік шикізатының биоконверсиясы

- Ашыту өндірісінің технологиясы

- Суды өңдеудің электрофизикалық әдістерінің оның микрофлорасына әсері

- Функционалды өнімдерді өндірудің биотехнологиялық негіздері

- Биотехнологиядағы сараптама және қауіпсіздік

- Тамақ өнімдерінің құрамы мен қасиеттерін анықтау әдістері

- Дисперсті жүйелер және құрылымдау

Оқыту нәтижелері және құзыреттер

  • Қазіргі заманғы ақпарат құралдарын пайдалана отырып, ақпараттық-талдамалық және патенттік тексеруді жүзеге асыру;
  • Мәдениетаралық коммуникация, ұйымдастырушылық және шешендік өнер үлгілерін құру, кәсіби өзара іс-қимыл және оқыту процесінде өз ойларын ауызша және жазбаша түрде мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде сауатты баяндау;
  • Халықаралық және мемлекетаралық құжаттарды қоса алғанда, ҚР аумағында қолданылатын тамақ өнімдерінің технологиясы саласындағы нормативтік-техникалық және заңнамалық құжаттаманы жүйелеу
  • Заманауи ақпараттық технологияларды саралай отырып, оқытудың кредиттік технологиясы бойынша ғылыми-техникалық және педагогикалық қызметті жүргізу;
  • Қоғам өміріндегі ғылым мен білімнің рөлін құрастыру және болжау; зерттеу жүргізу, диссертациялар, ғылыми мақалалар жазу және ғылыми қызмет нәтижелерін коммерцияландыру мақсатында Тамақ өнімдері технологиясы саласындағы арнайы пәндер шеңберінде алған білімдерін жинақтау;
  • Азық-түліктің жаңа түрлерін жасау, салауатты және ұтымды тамақтанудың заманауи талаптарын ескере отырып, формулалар мен технологиялардың модельдерін жасау;
  • Азық-түлік және кәдеге жарату технологиясы саласындағы принциптер мен іргелі ғылыми түсініктер мен білімді негіздеу, тамақ өнімдерін зерттеудің заманауи әдістерін ұйымдастыру
  • Кәсіби қызметте практикалық қолдану үшін халықаралық қағидаттарда тамақ өнімдерін өндіру саласында сапаны басқару әдіснамасын дамыту