т.ғ.к., доцент
И.И. Ползунов атындағы Алтай политехникалық институты
Техникалық микробиология, Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестері мен аспаптары, Биотехнологиядағы процестер мен аспаптар, ОАД негіздері бар кәсіпорындарды жобалау Ұн және жарма және кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы, Стандарттау және сертификаттау, Астық биохимиясы Ферментациялау өндірісінің технологиясы Инженерлік биотехнология негіздері Өнеркәсіптік биотехнология
Техникалық ғылымдар кандидаты
Жаратылыстану ғылымдары, тамақ өнеркәсібі, ауыл шаруашылығы және ветеринария, Қоршаған ортаны қорғау және адам экологиясы туралы ғылымдар
М.А. Лисавенко атындағы Сібір бау-бақша ғылыми-зерттеу институтының ғылыми қызметкері, Консерві цехының бас технологы,
Агрофирманың атқарушы директоры, инженерлік технологиялар және көлік кафедрасының доценті, химия және биотехнология кафедрасының оқытушысы.
20-дан астам оқулықтың, 5 монографияның, 200 ғылыми мақаланың авторы