Лоскутова Галина Андреевна

Лоскутова Галина Андреевна

т.ғ.к., доцент


E-mail: Білімі

И.И. Ползунов атындағы Алтай политехникалық институты

Негізгі оқытатын пәндері

Техникалық микробиология, Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестері мен аспаптары, Биотехнологиядағы процестер мен аспаптар, ОАД негіздері бар кәсіпорындарды жобалау Ұн және жарма және кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы, Стандарттау және сертификаттау, Астық биохимиясы Ферментациялау өндірісінің технологиясы Инженерлік биотехнология негіздері Өнеркәсіптік биотехнология

Академиялық дәрежесі


Техникалық ғылымдар кандидаты


Ғылыми бағыты


Жаратылыстану ғылымдары, тамақ өнеркәсібі, ауыл шаруашылығы және ветеринария, Қоршаған ортаны қорғау және адам экологиясы туралы ғылымдар


Краткая аннотация научной и общественной деятельности


М.А. Лисавенко атындағы Сібір бау-бақша ғылыми-зерттеу институтының ғылыми қызметкері, Консерві цехының бас технологы,

Агрофирманың атқарушы директоры, инженерлік технологиялар және көлік кафедрасының доценті, химия және биотехнология кафедрасының оқытушысы.

20-дан астам оқулықтың, 5 монографияның, 200 ғылыми мақаланың авторы


2017-2022 жылдардағы соңғы 5 жылдағы негізгі ғылыми жарияланымдар.


  1. Кольтюгина О.В., Лоскутова Г.А. Способ получения молочных продуктов. - Патент № RU 2541763 С1. – 2015
  2. Кольтюгина О.В., Лоскутова Г.А. Способ получения молочно-фруктового продукта. - Патент № RU 2541764 С1. – 2015
  3. Оценка молока-сырья в Акмолинской области Республики Казахстан /Лоскутова Г.А., Кольтюгина О.В., Дубинец И.М., Алексеенко И.В./. Ползуновский вестник , №4/4, 2013. – с.150-153.
  4. Shunekeyeva A.A., Alimardanova M.K., Loskutova G.A. Using of Goat Milk in the Production of National Fermented Milk Drinks. Материалы международной научно-практической конференции «Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства». – 25-26 октября, 2018. – Алматы. - С.192-194
  5. Алимарданова М.К., Майоров А.А., Лоскутова Г.А., Шунекеева А.А.. Исследование жирнокислотного состава айрана из козьего молока. Вестник ГУ имени Шакарима города Семей. №2 (90) 2020. С. 7-10
  6. Мягкий сыр с облепихой /Лоскутова Г.А., Кольтюгина О.В., Щетинин М.П., Азолкина Л.Н., Бычкова М.В./ Ж. Переработка молока. № 2, 2009, с.34-36
  7. Кольтюгина О.В., Лоскутова Г.А. Расширение ассортимента мягких комбинированных сыров. – Ж.: Молочная промышленность. – №12. - М., 2020. – С. 39-43
  8. Творожные продукты с облепихой /Лоскутова Г.А., Кольтюгина О.В., Щетинин М.П., Дубинец И.М./ Ж. Молочная промышленность, № 10, 2010 – с. 68.
  9. Молочные продукты с облепихой (химия, технологии, безопасность), /Щетинин М.П., Лоскутова Г.А., Palmarium Academic Publishing, 2012. – 118 с. ил. (ISBN – International Standard Book Number) 978-3-8473-9863-9 Saarbrucken, Germany, LAP LAMBERT Academic Publishing GmbH & Co. KG, 2012. – 117 с.