Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Білім беру бағдарламасының шифры

6B08201

Оқыту тілі

Қазақ, Орыс

Оқу деңгейі

Бакалавриат

Оқу ұзақтығы

4 жыл

Бейіндік пәндер

Химия
Биология

Білім беру бағдарламасының мақсаттары

Білім беру бағдарламасының негізгі мақсаты - білім деңгейі жоғары жәнехалықаралық деңгейде бәсекеге қабілетті Қазақстан Республикасының қазіргіАӨК үшін мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясының болашақбакалаврларын қалыптастыру. Білім беруді үздіксіз жетілдіру арқылыэкономиканың жаңа моделі шеңберінде білікті мамандарды даярлау,студенттердің жеке қасиеттерін дамыту, жалпы мәдени және кәсібиқұзыреттіліктерін қалыптастыру, қазіргі заманғы өндіріс талаптарына сәйкесмәдениеттану, психология, ағылшын тілі, жаңа технологиялар бойыншадағдыларды дамыту. Болашақ бакалаврларда интеграцияға сәйкес АӨК-ніңқазіргі заманғы салалары үшін мал шаруашылығы өнімдерін өндірутехнологиясын теориялық және практикалық дағдыларды қалыптастыру

  • Жануарлар биотехнологиясы;
  • Биохимия
  • Ветеринариялық акушерлік және репродукция биотехнологиясы
  • Генетика
  • Ешкі шаруашылығы, сүт, ет, жүн, мамық өндіру технологиясы
  • Жылқы шаруашылығы, жылқы еті мен қымыз өндіру технологиясы
  • Ауыл шаруашылығы жануарларын азықтандыру
  • Агрономия және ботаника негіздерімен жемшөп өндірісі
  • Мал шаруашылығындағы тәжірибелік жұмыстарды жүргізу әдістемесі
  • Мал шаруашылығы өнімдерін механикаландыру
  • Ветеринария негіздері
  • Құс шаруашылығы, құс өсіру технологиясы
  • Ауыл шаруашылығы жануарларын өсіру және селекциялау
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
  • Ауыл шаруашылығы жануарларының анатомиясы
  • Агротехнологиялық еңбек қауіпсіздігі
  • Биоклиматология
  • Түйе шаруашылығы, шұбат, ет, жүн өндіру технологиясы
  • Вирусология
  • Қой шаруашылығына жаңа технологияларды енгізу
  • Мал шаруашылығына жаңа технологияларды енгізу
  • Мал шаруашылығының қосымша салалары
  • Омыртқалылар зоологиясы
  • Мал шаруашылығы өнімдерін сапалы бағалау
  • Ауыл шаруашылығы жануарларының микробиологиясы
  • Сүт
  • Қой шаруашылығы, қой жүнін өндіру технологиясы
  • Ветеринариялық-санитариялық сараптама негіздері
  • Мал шикізатын алғашқы өңдеу
  • Агроөнеркәсіп кешеніндегі кәсіпкерлік
  • Ара шаруашылығы, ара өнімдерін алу технологиясы
  • шошқа шаруашылығы; шошқа етін өндіру технологиясы
  • Ірі қара мал шаруашылығы, сүт және сиыр етін өндіру технологиясы
  • Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау
  • Технологиялық кәсіпкерлік және стартаптар
  • Ет және ет өнімдерін өңдеу технологиясы
  • HALAL стандарты бойынша етті өңдеу технологиясы
  • Тауар сарапшысы және мал шикізаты сарапшысы
  • Ауыл шаруашылығы жануарларының физиологиясы
  • Ауыл шаруашылығы экономикасы
  • Эмбриология

Оқыту нәтижелері және құзыреттер

Басқа білім беру бағдарламалары