Тамақ биотехнологиясы
Білім беру бағдарламасының шифры

7М05102

Оқыту тілі

Қазақ, Орыс

Оқу деңгейі

Магистратура

Оқу ұзақтығы

2 жыл

Білім беру бағдарламасының мақсаттары

Жұмыс берушiлердiң талаптарына сәйкес тамақ өнiмдерiн өндiру саласындағы заманауи тенденцияларды ескере отырып, оқу процесiн жүзеге асыру, оқыту процесін жүзеге асыру, оқу-тәрбие және ғылыми-инновациялық қызметті іске асыру үшін ғылыми мәдениеті жоғары деңгейдегі тамақ биотехнологиясы бойынша кәсіби құзыреттерді қалыптастыру..

  • - Ғылымның тарихы мен философиясы
  • - Шет тілі (Кәсіби)
  • - Жоғары мектеп педагогикасы
  • - Басқару психологиясы
  • - Зерттеу мәдениеті және ғылыми этика
  • -
  • -
  • -
  • - Жануарлардан және өсімдіктерден алынатын тамақ өнімдерінің технологиясы
  • - Тамақ өндірісінің шикізаты мен өнімін зерттеудің заманауи әдістері

  • - Биотехнологиялық өнімдер ассортиментін кеңейтудің микробиологиялық негіздері
  • - Тамақ өндірісінің санитарлық-гигиеналық және микробиологиялық негіздері
  • - Гендік түрлендірілген өнімдер өндірісінің теориялық негіздері
  • - Тамақ өндірісінің қалдықсыз биотехнологиялары
  • - Өсімдік шикізаты мен тамақ өнімдерінің дәмі, түсі мен хош иісі химиясы
  • - Өсімдік шикізатының биоконверсиясы
  • - Ашыту өндірісінің технологиясы
  • - Суды өңдеудің электрофизикалық әдістерінің оның микрофлорасына әсері
  • - Функционалды өнімдерді өндірудің биотехнологиялық негіздері
  • - Биотехнологиядағы сараптама және қауіпсіздік
  • - Тамақ өнімдерінің құрамы мен қасиеттерін анықтау әдістері
  • - Дисперсті жүйелер және құрылымдау

Оқыту нәтижелері және құзыреттер

  • Қазіргі заманғы ақпарат құралдарын пайдалана отырып, ақпараттық-талдамалық және патенттік тексеруді жүзеге асыру;
  • Мәдениетаралық коммуникация, ұйымдастырушылық және шешендік өнер үлгілерін құру, кәсіби өзара іс-қимыл және оқыту процесінде өз ойларын ауызша және жазбаша түрде мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде сауатты баяндау;
  • Халықаралық және мемлекетаралық құжаттарды қоса алғанда, ҚР аумағында қолданылатын тамақ өнімдерінің технологиясы саласындағы нормативтік-техникалық және заңнамалық құжаттаманы жүйелеу
  • Заманауи ақпараттық технологияларды саралай отырып, оқытудың кредиттік технологиясы бойынша ғылыми-техникалық және педагогикалық қызметті жүргізу;
  • Қоғам өміріндегі ғылым мен білімнің рөлін құрастыру және болжау; зерттеу жүргізу, диссертациялар, ғылыми мақалалар жазу және ғылыми қызмет нәтижелерін коммерцияландыру мақсатында Тамақ өнімдері технологиясы саласындағы арнайы пәндер шеңберінде алған білімдерін жинақтау;
  • Азық-түліктің жаңа түрлерін жасау, салауатты және ұтымды тамақтанудың заманауи талаптарын ескере отырып, формулалар мен технологиялардың модельдерін жасау;
  • Азық-түлік және кәдеге жарату технологиясы саласындағы принциптер мен іргелі ғылыми түсініктер мен білімді негіздеу, тамақ өнімдерін зерттеудің заманауи әдістерін ұйымдастыру
  • Кәсіби қызметте практикалық қолдану үшін халықаралық қағидаттарда тамақ өнімдерін өндіру саласында сапаны басқару әдіснамасын дамыту