Кәсіби және әлеуметтік құзыреттілігі бар, қазіргі еңбек нарығының талаптарына жауап беретін астық өңдеу кәсіпорындарында өндірістік-технологиялық қызмет үшін жоғары білікті кадрлар даярлау
Білім беру бағдарламасының өзектілігі
Оқыту процесіне астық өңдеу кәсіпорындарында қолданылатын қазіргі заманғы технологияларды енгізу
Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
Тіршілік қауіпсіздік негіздері
Экология және тұрақты даму
Ғылыми зерттеу негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Дене шынықтыру
Инженерлік графика және машина жасау сызуы
Математика
Физика
Химия
Тамақ технологияларының негіздері
Академиялық хат
Бидайдан сыра мен спирт алудың заманауи технологиялары
Астық өңдеу кәсіпорындарының электр жабдықтары
Оқу практикасы
Өндірістік практика
Ұн және жарма өндіру технологиясы
Өсімдік майын өндіру технологиясы
Астықты терең өңдеудің арнайы технологиялары
Өндірістік практика
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Метрология, стандарттау және сертификаттау
Дипломалды/ Өндірістік тәжірибе
Өсімдік шаруашылық өнімдерін өндеу және сақтау
Өндеу өндірістерінің технологиясы
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы заманауи CALS технологиялары
Инженерлік есептеулердегі компьютерлік 3D модельдеу
Нан-тоқаш, ұннан жасалған кондитерлік және макарон өнімдерін өндіру технологиясы
Тамақ өнімдерінің рецептуралары мен технологияларын жасау
Астық және астық өнімдерінің биохимиясы
Өсімдік өнімдерінің биохимиясы
Астық және астық өнімдерінің микробиологиясы
Өсімдік шикізатының микробиологиялық қауіпсіздігі
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы тасымалдағыш машиналары мен механизмдер
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы желдету және аспирациялық жүйелер
Астық өңдеу өндірістерінің технологиялық желілері
Астықты тазартуға және сақтауға арналған машиналар, агрегаттар, кешендер
Диірмен,жарма және құрама жем зауыттарының технологиялық жабдықтары
Бидай өндеу үшін технологиялық машиналар және жабдықтар теориясы мен есептеу негізі
Астық өңдеу кәсіпорындарында еңбекті қорғау
Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау
Элеваторлар жобалау
Нан пісіру, кондитерлік және макарон кәсіпорындарын жобалау
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Элеватор өнеркәсібінің заманауи технологиялары
Энергияны үнемдейтін кептіру және астықты тазарту
Наубайхана кәсіпорындарындағы техникалық бақылау
Астық өңдеу кәсіпорындарында өндірістік бақылау
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының экономикасы
Элеватор өнеркәсібіндегі логистика және басқару
Технологиялық кәсіпкерлік және стартап
Кәсіпорын қызметін жоспарлау және болжау
Тамақ өнімдерін және шикізаттарын зерттеу әдістері
Шикізат пен дайын өнімнің сапасына сараптама
Оқыту нәтижелері және құзыреттер
Қазақстан тарихының негізгі заңдылықтарын, философиялық, әлеуметтік - саяси, экономикалық, жаратылыстану және құқықтық білім негіздерін, қазақ, орыс және шет тілдеріндегі ауызша және жазбаша нысандағы коммуникацияны білу және түсіну
Зерттелетін салада ғылыми зерттеулер мен академиялық жазу әдістерін қолдану, кәсіби қызметте академиялық адалдық принциптерін сақтау, дене шынықтыру мен салауатты өмір салтының практикалық негіздерін білу.
Әлеуметтік-экономикалық, әлеуметтік, жаратылыстану және гуманитарлық ғылымдардың жұмыс істеуінің теориялық негіздері, заңдары мен заңдылықтары туралы білімдерін көрсетеді;
Өндірістік-технологиялық қызмет үшін өсімдік шикізатынан өнімді қайта өңдеу технологиясы саласында мамандандырылған білімді қолдана білу;
Қолданыстағы технологиялық желілерді (процестерді) басқаруды жүзеге асыруға және өсімдік шикізатынан қайта өңдеу өндірістерінің технологиясын жақсарту үшін объектілерді анықтауға қабілетті болу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" бейіні үшін);
Нормативтік құжаттама талаптарына және нарық қажеттіліктеріне сәйкес өсімдік шикізатынан алынатын азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылауға қабілетті болу ("Астықты сақтау және өңдеу технологиясы" бейіні үшін);
Әлемдік тәжірибені ескере отырып, астықты кептірудің, сақтаудың және өңдеудің қолданыстағы технологиялық процестерінің тәжірибесінде дағдыларды көрсету;
"Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" бейіні үшін қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы саласындағы ғылымның заманауи жетістіктерін бағалауға және енгізуге қабілетті болу;
Кәсіби қызмет үшін қажетті жаңа білім алу дағдыларын меңгеру, қазіргі заманғы талаптарға жауап беретін астық өңдеу кәсіпорындарының технологиялық желілерін жобалай білу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" бейіні үшін;
Еңбек жағдайларының қауіпсіздігін, экология мәселелерін қоса алғанда, қайта өңдеу саласында қолданылатын заңнамалық актілер мен техникалық нормативтерді пайдалана білу, кәсіби қызметке байланысты түрлі жағдайларда құзыретті болу